Bloemen sturen bij een overlijden

Wanneer bloemen sturen bij een overlijden? 

U kan bloemen voor een overlijden op verschillende plaatsen laten leveren. Elke plaats heeft z'n eigen specifieke regels. Hieronder vindt u die regels allemaal uitgelegd. 

- Crematorium:
Bloemen in het crematorium kunnen enkel geleverd worden op de dag van de dienst. 

- Kerk:
Bloemen om te laten leveren aan de kerk kunnen enkel op de dag van de dienst geleverd worden. Ook kan een getekend afleveringsbewijs niet gegarandeerd worden. 

- Funerarium:
Bloemen voor een uitvaart kunnen enkele dagen op voorhand bij de begrafenisondernemer geleverd worden. Zo kan het rouwwerk reeds aanwezig zijn bij de laatste groet. 

- Thuis:
Condoleance bloemen kunnen ook geleverd worden bij de nabestaanden thuis. Hier kies je dan best voor een rouwboeket of sympathie boeket. Ze worden dan als troost aan de nabestaanden bezorgd. 
Een rouwkrans is hiervoor niet zo gepast. Tenzij de overledene thuis opgebaard ligt, dan is een rouwkrans of grafwerk wel gepast. 

Als er op de rouwkaart door de familie "noch bloemen, noch kransen" gevraagd wordt, laat je best geen bloemen bezorgen. Een kaartje is dan eerder gepast. 

 

Wat voor bloemen kiezen bij een overlijden? 

Vaak wordt er gekozen voor witte bloemen omdat wit een veilige keuze is. Dat wil niet zeggen dat gekleurde bloemen ongepast zijn. Als u weet welke kleur de lievelingskleur van de overledene was, kan u die ook kiezen. Bij geval van twijfel kiest u best geen bijzondere kleuren. 

 

 

 

Besteld voor 14u, vandaag nog door onze bloemisten aan de deur geleverd!
Hebt u een vraag? Bel onze klantenservice op 02/242.29.64